Frågor och svar

Om du känner dig det minsta osäker på om dina elprodukter och elinstallationer fungerar optimalt eller om du är osäker på hur ett elarbete ska utföras ska du alltid anlita en elektriker.

Det är det bästa sättet att förebygga elfel som kan leda till skador på både människor och egendom och som även kan leda till tråkiga försäkringsbesked. Har du inte anlitat en fackman finns det nämligen risk att ärendet inte blir beviljat av ditt försäkringsbolag, vilket kan bli en kostsam historia. Att tänka att du sparar tid och pengar på att själv göra en elinstallation är alltså ingen bra idé.

Du kan byta ut dina gamla glödlampor till energisnålare LED-lampor och på så sätt spara både pengar och energi. Även om LED-lampor har en högre inköpskostnad så blir de i längden billigare då hållbarheten är mycket längre än de vanliga glödlamporna.

För dig som fortfarande laddar mobiltelefonen på natten kan du använda timeruttag. Undvik överhettade mobilladdare med brand som möjlig följd. Passar även utmärkt för kaffebryggare, strykjärn m.m

För att ge dig ett samlat skydd för person, sak och djur ifrån elchock och brand.
Dessutom ger ett flertal av försäkringsbolagen en lättnad på försäkringskostnaden i ditt hem.

Vi levererar gladeligen allt tänkbart elmaterial till våra kunder i samband med att vi utför elinstallationer hos er.

Det kan vara en bra idé att be oss om en konsultation i din anläggning om du är osäker. En elkabel kan vara i fullgott skick men av fel sort för den typ av installation som den använts i. Ett sådant litet fel, som en kabel som är av fel sort eller i dåligt skick, kan ha förödande effekt i förhållande till att anlita en kunnig hantverkare i ett par timmar.

För en bostadsyta mellan 40 – 200 m² kostar ett sådant ingrepp mellan 6 000 – 14 000 kr innan eventuellt ROT-avdrag.

För att veta att du bara anlitar en behörig elektriker kan du gå in på Elsäkerhetsverket och skriva i företagets organisationsnummer så får du fram informationen om deras auktorisation.

All behövlig information kan du finna på sidan Kopplasäkert.

Jour i mån av tid

Startkostnad 2 200 kr exkl moms.
Tillkommer tid och reskostnad.

Jour